Fittanyuka

Fittanyuka

2010. szeptember 8., szerda

A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya

Hírlevelem folytatása....

5. Használjunk erjedésgátló fűszereket, melyek segítségével csökkenthető a tökéletlen emésztés során a belekben keletkező mérgező anyagok mennyisége! ( A legtöbb embernek mára sajnos nem tökéletes az emésztése.) Ilyen fűszerek pl.: fahéj és szegfűszeg ( gyümölcsökhöz, édes gabona ételekhez, kömény, édeskömény ( burgonyához), ánizs, piros paprika ( gabonafélékhez).

6. Nagyon fontos az alapos rágás. Rágjuk pépessé, szinte folyékonnyá az ételt! ( " Lassan rágsz, tovább élsz".)

7. Ügyeljünk a rendszeres széklet meglétére! Ahány főétkezés, legalább annyi alkalommal kell székletnek is a nap folyamán meglennie.

8. " Nem jóllakni kell, hanem megelégedni!" Jóllakás: tele gyomor. A tökéletes emésztéshez a félig telt gyomor az ideális.

9. Ne felejtsük el a MIT MIKOR MIVEL törvényszerűségét! Délben gabona, este a zöldség, növényi fehérje domináljon étkezésünkben! A gabona táplál, a zöldség tisztít ( gyümölcs frissít.)

10. Minden étkezésnél fogyasszunk nyers táplálékot is! Pl.: friss saláták, zöldségfélék, hidegen sajtolt olajok, pörköletlen, sótlan magvak. Teljes táplálék bevitelünk legalább fele friss-élő étel legye!

11. Étkezések között ( kivéve a gyümölcs étkezést) várjuk legalább 4-5 órát!

12. Nyugodt lelki állapotban együnk, és evés közben az evésre figyeljünk! Kerüljük a sietve, illetve a stressz állapotban történő étkezést! ( Kellemes zene és gyertyafény segítheti a harmonikust étkezést.)
Ha nem is mindig kivitelezhető rohanó világunk, de legalább törekedjünk rá.

3 megjegyzés:

  1. Szia!

    Ennek az elejét ( a hírlevelet) el lehet valahol olvasni...vagy elküldenéd emailben?
    Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Természetesen eltudom küldeni! Viszont tudni szeretném, hogy milyen emailcímre is küldjem?!

    Üdv: fittanyuka

    VálaszTörlés

Írj te is véleményt, vagy kérdezz!