Fittanyuka

Fittanyuka

2010. március 31., szerda

Böjtidőszak vége

Lassan vége a böjti időszaknak, hiszen itt van a Húsvét! Persze ez nem azt jelenti, hogy időközönként nem tarthatnánk egy-két böjt napot! Sőt! Többen kérdeztétek, hogy milyen sűrűn lehet ismételni?
A heti vagy kéthetente egy nap lénap teljesen véghezvihető és pihentető a szervezet számára, ráadásúl az alakunkat is megőrízhetjük a segítségével, kordában tartjuk az étvágyat.
Az szakemberek is azt tanácsolják, hogy tulajdonképpen bármikor böjtölhetünk amikor szükségét érezzük, csak  tudatosan és jól átgondolva csináljuk és a böjtjeink időzítésénél legyen mindig rendszeresség!
Jól felépítve történjen , mint már a korábbiakban szó volt róla. ( a böjtöt soha ne túl evés kövesse!) Ezen felűl az évente 2x-szeri nagyböjt javasolt, az egyik az a húsvét előtti időszak, amelyen lassan túl vagyunk a másik az szintén évszakváltáskor: ősszel! Én október, novemberben szoktam csinálni amikor minden sötét és depressziós, akkor jól esik egykis megújúlás!
Lassan itt van a nyár sok-sok finom gyümölcsel és zöldséggel, a lénap helyett akár gyümölcs vagy zöldségnapot is tarthatunk.  Csak figyeljünk rá, ha gyümi napot tartunk ne keverjük a gyümölcsöket és kevésbé savasakat válasszunk, hogy könnyebben kivitelezhető legyen! Imádom a dinyét, nagyon jól méregtelenít, minden nyáron tartok pár nap dinyenapot! ( Erről majd később).

És ami a legfontosabb, Lányok, Lányok, ugye nem azért böjtöltünk, hogy most majd az Ünnepek alkalmából degeszre tömjük magunkat kaláccsal és a többit nemis említem :) Hogy  a dupláját visszaszedjük, amitől esetleg megszabadúltunk?!:)! Nem kell koplalni, csak figyeljünk az összetételekre és a mennyiségre, ha mégis bűnözünk, a lelkiismeret furdalás helyett, másnap térjünk vissza a helyes útra! Egy-két kilengés megbocsájtható csak ne legyen rendszeres.!!
Húsvéti receptekkel hamarosan jövök a gastroblogomon, hátha segítség lesz!

Aproppó, kíváncsi lennék így a böjti időszak végén, hogy Kinek Hogy sikrűlt a böjtkúrája és milyen eredmények és tapasztalatok  születtek?? Kíváncsian várom!



Kellemes Ünnepeket Kívánok és sok Locsolkodót:)