Fittanyuka

Fittanyuka

2010. április 13., kedd

Enzimek és a Fiatalság

Állandó kérdés, hogyan maradhatunk minél tovább fiatalok, természetes módszerekkel.. és mennyire igaz a mondás: " ..az vagy amit megeszel!..." Ebben fontos szerepük van az enzimeknek amelyek legfőképpen a NYERS zöldség és gyümölcsökben, csírákban, stb., vannak.

Ezért fontos, ha fiatalosak akarok maradni, hogy fogyasszunk minél több " élő ételt". Vagy tegyük azzá a főtt ételeinket úgy , hogy legalább mellé friss salátákat fogyasztunk!


Hírlevelem folytatása:..





..Különleges fermentumokról van szó ( erjesztő anyagok). Ezek tartalmazzák az élet szikráját, a formaképző erőket , és azokat a kozmikus információkat, melyek minden növényi és állati sejtben a vegetatív életet eredményezik ( VEGETA=Élő).







Egyenlőre felmérhetetlen féle és fajta enzim létezik. Minden élőlényben megtalálhatóak. Az enzimek adják az élőlények sajátosságait, individualitását, felépítik annak szerveit, és működésben tartják. Enzimek nélkűl nincs sejtosztódás, nincs növekedés, nincs szaporodás. Ők azok az írányítók és végrehajtók, akiket a Teremtő minden élő teremtményben elhelyezett..






Ők írányítják a kémiai folyamatokat is az ember, az állatok és növények egyes szerveiben, méghozzá úgy , mintha gondolkodni tudnának.



Az emberi testben kétfajta enzim található. Az egyik csoportba az ún,: endogámok tartoznak, melyeket emésztő fermentumoknak hívnak.



A másik csoport , tulajdonképpen az exogám enzimek.Ezeket az enzimeket ellentétben az endogámokkal a szervezet nem tudja létrehozni. Kívűlről kell bevinni őket, nevezetesen a táplálékkal, amelyektől el nem választhatóak.



Mindazt a sziporkázó erőt és szépséget, amelyet az enzimek előzőleg egy zöldségben vagy gyümölcsben bontakoztattak ki, most új hatókörükben, a mi sejtjeinkben nyújtják.



Minél több friss enzimet ( nyers zöldség, gyümölcs, magvak, csírák, teljesértékű gabonák stb.) tartalmaz táplálékunk, annál több új élet áramlik testünkbe, és annál több fiatal új sejt képződik.
 Ezek több energiát, kitartást, a betegségekkel szembeni nagyobb ellenálló erőt jelentenek, testi és lelki szépséget és helyes mirigyműködést.


Ez a testsúly helyes szabályozását is jelenti, a vér és sejtszövetek megtisztúlását mindenféle salakanyagtól, s ezért többek között-az ízületi gyulladás, az epe, vesekövek, érelmeszesedés, szívbetegségek , és más veszélyes kórok gyógyulását.