Fittanyuka

Fittanyuka

2011. április 5., kedd

Még egy Sikersztori!

Nem győzök ámulni, hogy milyen ügyesek vagytok!!
Elfogadom, hogy nem mindenkinek megfelelő az az időpont amit meghírdettünk, ezt természetes.
Annyi kellemes levelet kapok tőletek, most már mondhatni napi szinten ( és a nagy többség még el sem kezdte a böjtöt), hogy meg kell osztanom veletek- mindenkivel!
Egyrészt mert nagyon büszke vagyok rátok, másrészt, mert ezekből a kis beszámolókból, tapasztalásokból mindannyian tanulhatunk valamit.
Íme egy számomra nagyon kedves személy levele akit a tavalyi életmód táboromban ismertem meg és aki azóta,  lépésről -  lépésre életmódot váltott, meggyógyult, és töretlenül halad az általa kitűzött cél felé!


"Bár én nem csoportban, de szintén előrehoztam a böjtöt. Mivel én tavaly nyár óta
(Fittanyuka tábor) nem iszom kávét, csak gabonakávét, nagyon kevés húst és tojást eszem, viszonylag könnyű volt a felvezetés. Szerda este indítottam az anyalevél teával, és csütörtökön kezdtem.
A gabonakávé minden reggel megvolt, de utána csak csalán- és kamilla tea, víz, és persze a levek.
 Ittam frissen préselt répát, céklát, uborkát, és almát, mindegyiket felesen hígítva, ahogy tőled tanultam.
 Mivel itt a medvehagyma szezon, Ábellel kimentünk szedni egy nagy kosárral, és azzal "fűszereztem". Mindennap főztem egy könnyű kis levest, káposzta, medvehagyma, krumpli és első két nap csak a levét ittam, harmadik nap egy pici krumplit beleturmixoltam. Viszonylag könnyen ment, de a harmadik nap vége felé úgy döntöttem, hogy a máj méregtelenítést most kihagyom.
Végig jól éreztem magam, semmiféle kellemetlen tünetem nem volt, annyi, hogy a második nap nem volt székletem így aznap este megint beszennáztam. A böjttörést végül ananásszal és paradicsommal ejtettem meg. Vasárnap este már ettem barna rizst.
 Ma párol zöldséget ebédeltem barna rizzsel estére pedig csináltam egy medvehagymával felturbózott tzatzikit (nekem sajnos a tejtermék a gyengém).
 Próbálom egyelőre a tejet mellőzni, de a joghurt talán még belefér.
Nagyon jó érzés, hogy újra végigcsináltam és talán most már "rutinná" válik, hogy évszakonként, de legalább ősszel meg tavasszal ezt a 3 napot minimum megcsináljam.
Abban is reménykedem, hogy kevesebb rossz szokás, nasizás és egyebek fog aztán visszagyűrűzni az életembe.

Egyébként most úgy érzem, tudtam volna tovább is csinálni, ma sem voltam különösebben éhes, viszont rengeteget iszom továbbra is, többet mint általában. Szerintem a medvehagyma.
Köszönöm mindazt amit tanítottál, sokkal jobban érzem magam mióta figyelek a táplálkozásomra.
Persze még közel sem vagyok olyan tudatos, mint Te de hát ezt megbeszéltük, hogy lépésről-lépésre....





Puszillak és sokat gondolok rád, és most a medvehagyma miatt a Medve tóra is!!! De jó is volt!"


Gratulálok Bea, mégegyszer!