Fittanyuka

Fittanyuka

2011. április 11., hétfő

Tisztítás lépésről-lépésre - Kiegészítő gyógynövényekkel, készítményekkel a böjt alatt és után!

hírlevelem folytatása...

Első lépcső: Bélrendszer


Amikor a hibás összetételű táplálkozás ( fehérjékben és szénhidrátokban gazdag ételek egyidejű fogyasztása) következtében az emészthetetlen anyagok a tápcsatornán végig futva a vastagbélbe kerülnek, végérvényesen elválasztódnak a még emészthető részektől.
A víz felszívódásának eredményeként besűrűsödnek.
Tudnunk kell, hogy a vastagbél olyan az ember számára, mint a gyökér a növény részére.
 Az itt összegyűlt méreganyagok pedig a vízzel együtt visszaszívódnak a véráramba, vagy egyre jobban beágyazódnak a vastagbél falába. Bele gondolni is rossz, hogy mi történik velük 37-38 C fokon.

Eközben a vastagbél állandóan folytatja a felszívó munkáját, így sajnos ezekből a toxikus anyagokból jut bőven a vérhálozaton keresztüll az egész szervezetbe.
 Eljutnak a különböző szervekhez, beépülnek az érfalakba, megterhelik a máj, vese munkáját, túlterhelik az immunrendszer, míg az egyre sűrűbben csődöt mond, majd felborul a működése!

Itt jön az, hogy miért fontos a rendszeres széklet a böjt alatt, mert mindezek mellett amikor a szervezet méregtelenít ezek a mérgek megsokszorozódnak.
A mai civilizált beteg embernek szükség van még a böjt alatt is segítségre, amit jelen esetben csakis gyógynövények és természetes gyógymódok formájában történhet.

A tisztítást tehát olyan készítményekkel  kell kezdeni amelyek a vastagbél munkáját segítik.
Közös vonásuk, hogy olyan gyógynövényekből készültek, amelyek egyrészt összetételüknél - rostanyag - , másrészt hatásuknál fogva felgyorsítják a széklet kiürülését a vastagbélből.
A vastagbélben húzódó komposzt, az évek során felgyülemlett parazitáknak, gombáknak, élősködőknek ad otthont.
Szaporodásukhoz a feltételek ideálisak, ezért szükség van olyan készítményekre amelyek egyidejűleg parazitaírtók.


Második lépcső: A máj és az epe

Legfontosabb méregtelenítő és anyagcsere szabályozó szervünk a máj.
Szervezetünk biokémiai laborja, feldolgozza  és raktározza a tápanyagot, méregtelenít, epét termel.
A máj az immunrendszerünk része is egyben, mert segítségével ellenanyagok termelődnek a vírusok és a baktériumok  elpusztításához.
A máj tisztítása a bélrendszer tisztítása nélkül nem végezhető el!

A májból, epéből kiürülő toxikus anyagoknak ugyanis szabad útra van szükségük,  ha a bélrendszer nem ilyen, akkor ezek a toxinok elakadnak és újra felszívódnak, így megmérgezzük saját magunkat.
Fontos, hogy a máj és epe tisztítását legjobb teliholdkor végezni, mivel ilyenkor fellépő energia viszonyok segítő hatással vannak a tisztulásra.

Mostani tisztítókúránk alatt április 18-án lesz telihold!
Mivel 15-én elkezdjük, akár 3 naposat, akár 7 naposat csinálunk, a májkúrát már nyugodtan elvégezhetjük 18-án, 22 óra körül. ) ebben az időben méregtelenít legjobban a máj).
 Többször kihangsúlyoztam, hogy csakis olyanok végezzék el orvos beleegyezése nélkül,  akiknek eddig nem volt epe műtétje, epe köve, más májbetegsége.


Harmadik lépcső:
A kiválasztó szervek:

Ezután következik a hólyag és a vese. A veséről tudnunk kell, hogy nagyon fontos kiválasztó szervünk, amely többek között tisztító szűrőként működik a szervezetünkben. A szervezet számára fel nem használt és egyéb testidegen anyagokat kiszűri, felesleges vízzel együtt vizeletként kiválasztja
Rendkívül fontos szerepe van a méregtelenítésben, ha ezt nem látja el, szervezetünkben felhalmozódnak a toxikus anyagok.


Negyedik lépcső:
Az Érrendszer

A vérerek falaira leülepedő különböző testidegen anyagok miatt beszűkülő érpálya rontja az agy, a szív, a vesék, a végtagok vérrellátását. Az érszükűletben, érelmeszesedésben szenvedő ember szervezete nem tud alkalmazkodni a többletmunkához.
A beszűkült ereken nagy nyomással pumpál a szív, megereltető munkát végez, így könnyen eljuthatunk az első szívinfartusig.


Ötödik Lépcső: A nyirokrendszer

A nyirokrendszer a szervezet védekező rendszerének fontos része, a nyirokrendszerben felgyűlnek a káros kórokozók, méreganyagok.
Emiatt általában túlterhelt állapotban van. Mivel szervezetünk méregtelenítésében nagyon fontos szerepe van, fontos, hogy segítsük a munkáját.


Utolsó lépcső:
A bélflóra helyreállítása


A természetes probiutikumok azok, amelyek rendkívül hasznosak az évek során tönkrement bélflóra regenerálásában. Segítik az összes emésztőfunkciót, laktáz nevű enzimet termelnek, amely segítségével az ember emésztése könnyebb.

Tipp:  Érdemes természetes prebiotikus ételeket fogyasztani, például egy böjt kúra után.
 Ilyen a csicsóka, hagymafélék, cikóriagyökér, articsóka, bab, borsó, zabpehely, köles, barnarizs, tönkölybúza.





forrás: bioinfo. 2011. 2. szám.