Fittanyuka

Fittanyuka

2011. május 25., szerda

Dolce Vita 1.

...hírlevelem folytatása:

" A cukor egy teljesen hallott anyag.
Mesterségesen előállított, finomított kivonat
csak kalorikus értéke van.
 A szervezetbe jutva elrabolja a már birtokolt tápanyagokat.
 Akik cukrot fogyasztanak, alkoholisták, anélkül, hogy tudnának róla."


Dr. Shelton

Tulajdonképpen Dr. Shelton mindent elmondott tömören a cukorról, azért én bővebben kifejteném, hogy miért is alkoholisták a cukorfogyasztók, hol vannak a rejtett cukrok és milyen alternatívái vannak, amelyekkel édesíthetjük az "ételünket - életünket"?!

Egy pár riasztó tudnivaló erről a "szerről":

A természetes szénhidrát az egyik fő táplálékunk, ezzel szemben a finomított cukor számos betegség forrása. A legfőbb ok, amiért ártalmunkra van, az, hogy a természetben előforduló növények cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehércukoré.
A cukorrépa cukortartalma 18%, a finomított cukoré 99,9%.
A szervezetünk nincs felkészülve ilyen töménységű cukor befogadására, ezért nemis képes maradéktalanul megemészteni, a fölös cukor megerjed.
Erjedés: oldott állapotban lévő nitrogénmentes szerves anyagok, többnyire szénhidrátok felbomlása élesztőgombák, hasadógombák által.


Káros hatásai:

Olyan sok van, hogy mind nemis tudom felsorolni, sajnos!
A legfontosabbak:


1. Alkoholképződés:


Az alkohol tudjuk, hogy a májat és az idegsejteket károsítja, sejtméreg. A májsejtek bizonyos mennyiségig képesek az alkohol semlegesítésre, viszont a fölösleggel nem tud mit kezdeni és a plusz munka megnagyobbodásra készteti a májat.
Ezért lehetséges máj megnagyobbodás olyan embereknél, akik egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt, viszont sok édességet esznek.
Már gyerekeknél is megfigyelhető a máj ilyen elváltozása. A máj károsodása lévén a látás és a bőr épsége is veszélybe kerül. Az akne és a dermatitisz kialakúlásában és fenntartásában a cukor komoly szerepet játszik.


2. Szívinfarktus:

Nem csak a magas vérzsírszint és a mész rovására írható a szívinfarktus, a cukorfogyasztás is nagyban elősegíti. A jelenség magyarázata, hogy a cukor megköti a koleszterint, visszatartja a vérben.



3. Cukorbetegség:

A finomított cukor fogyasztása megterheli a hasnyálmirigyet, az inzulintermelő béta-sejtek kimerülnek.
A szervezet számtalan tartalékkal rendelkezik, az egyik ebből az inzulintermelés képessége. A hasnyálmirigyünk körülbelül 500 évre van kalibrálva. Az emberek a túlzott cukorfogyasztás segítségével képesek negyven-ötven év alatt elhasználni.



4. Elhízás:


Elhízás a zsírvisszatartás miatt következik be! A többi tényezőt már ismerjük: többlet energiát és üres kalóriákat tartalmaz.


5. Az emésztőrendszer megbetegedései:

Az emésztési zavarok hatvan-hetven százaléka megszűnik, amikor az étrendből kivonjuk a cukrot.
A gyomorban fokozza a savkiválasztást, ezért extra módon savasít és hajlamosít a fekélyre.
Gyakran okoz epehólyag-megbetegedéseket, gyomor és nyombélgyulladást.
A cukor hatására a káros bélbaktériumok száma jelentősen megnövekszik.


6. Élesztőgombák- Candida túlszaporodása:

Talán ez a leggyakoribb, habár nem az egyetlen egészségügyi probléma amit a cukorfogyasztáshoz kötnek.
Minden második ember candida gomba túlszaporodásban szenved, szándékosan nem mondtam fertőzést, ahogyan azt már az orvosok is emlegetik.
Haladás, mert csak pár éve ismerik el és kötik össze a cukorfogyasztással.
Magyarázata, hogy az élesztőgombákra szükségünk van, csak nem ekkora mennyiségben.
Ők bontják le a szénhidrátokat. Csakhogy annyi táplálékot kapnak, hogy túlszaporodnak, mivel gombákról beszélünk minden tényező  adott nekik: a tápanyag, 37 C fok, nedvesség.
Nem ők hanem a melléktermékeik okozzák a sok-sok tünetet és problémát.
Ez egy ördögi kör és amikor az egyén újra cukrot " kíván", vagyis a gombái, akkor a kör bezárul.
Egyetlen megoldás van, hogy megvonni a táplálékot, vagyis a cukrot, ilyenkor már szinte minden formáját és így megvárni amíg visszacsökken a létszámuk , majd életmódot váltani a későbbiekben!


7. Rák:

A cukor hatására a sejtek megduzzadnak, és a számuk is nő.
Rákos folyamatok indulnak be a szervezetbe.
Ma már kimutatták és tudják, csak még mindig ne elég publikus, hogy a rákos sejtek tápanyaga is a CUKOR!
Összefüggés: Nemcsak az élesztőgombák, hanem a bennünk élő minden egysejtű ( baktériumok, vírusok, paraziták ) táptalaja a savas környezet, amit a cukorfogyasztás biztosít.
 Ezek a gombák és egysejtűek fenntartása oxigént von el a sejtektől. A rákos sejtek oxigén szegény környezetben szaporodnak.


8. Vitamin és nyomelemhiány:


A finomított cukor B1 vitamint von el a szervezetből.. Ennek következménye a fokozott idegesség, agresszivítás, székrekedés, és légzési nehézségek.
A fehér cukor savasító hatása miatt a kalcium hiányt idéz elő. A kalcium hiány csontritkulást, fogromlást és angolkórt okoz.
A gyerekek többek között azért is édesszájúak, mert a sok hús és sós étel miatt a szervezet kiegyensúlyozásra törekszik. Azonban ez tipikusan az az eset, amikor az egyik lyukat úgy tömöm be, hogy közben három másikat csinálok helyette.
A finomított cukor nyomelem és vitamintartalma nulla! Ez azért érdekes, mert a megemésztéséhez többféle nyomelem és vitamin is szükséges. Ezeket mind a szervezettől vonja el.


9. Mirigyrendszer zavarait okozza:

A finomított cukor károsítja az anyagcserét, összezavarja a hormonrendszert.
A mellékvesék megnagyobbodását okozza. A cukor gyorsítja  a nemi érést, ingerli a nemi mirigyeket.
Ennek köszönhetően e pubertáskor tíz évente fél évet tolódik előre. (Egyik lehetséges magyarázat arra is többek között, hogy manapság minden a szexről szól!)


10. Fáradékonyság:


A cukorfogyasztás hatására felszaporodik a pirosszőlősav a vérben. A sok pirosszőlősav fáradékonysághoz vezet. Ingadozó vércukorszint a cukor hatása miatt csökkent teljesítményképességhez vezet.
A fehércukor csökkenti az életkort és mivel oxigént von el a sejtektől gyorsítja az oxidációs folyamatokat, vagyis öregít!!
Felmérések szerint: ma annyi cukrot fogyaszt el egy ember két hét alatt, mint amennyit elődeink kétszáz évvel ezelőtt egy év alatt!
Évszázadokig a cukor csak a gazdagok kiváltsága volt ( mellesleg nem finomított változatban), de mintegy százötven év alatt tömegcikké vált, mára bárki számára elérhető. Dr. Lablanchy állítása szerint a cukorfogyasztás egy évszázad alatt a kétszázszorosára nőtt.



11. Ami az egyik legnagyobb probléma, hogy kikapcsolja az immunrendszert, így szabad utat enged a baktériumoknak, vírusoknak, szabad gyökök elszaporodásának.

..Folytatjuk az alternatívákkal és hatásaikkal!