Fittanyuka

Fittanyuka

2012. március 18., vasárnap

Böjt 7-ik nap és böjttörés!


Léböjt ide vagy oda, de gyorsan elrepült ez a hét és én sokkal energetikusabbnak, frissebbnek és "tisztának" érzem magam.
Egy kis futással ( 4,5 km) fejeztem be ezt a 6 -7 nap lé kúrát, utána jóga nyújtó gyakorlatokat csináltam  és  a lenti fotón szereplő  ételekkel törtem meg a böjtöt.
Reggel a szokásos zöld turmixszal indult, vagy a másik kedvenc a zöld löttyi,( erről korábban már írtam), az ebéd pedig nyers vegyes saláta, valamilyen hidegen sajtolt olajjal, citrom lével és egy kevés köles. volt. Napközben pedig még sok folyadék, víz, tea, stb. Vacsora  pedig hasonló az ebédhez.
Mindenből kevés és alaposan megrágva.
Ilyenkor mindig jó érzés, hogy megcsináltam, viszont tényleg őszintén nem is emlékszem még ilyen lé kúrára ami ennyire gördülékenyen ment volna.
Nem volt fejfájás, szédelgés, gyengeség. Az első két nap volt nehezebb, utána ment "magától".
Csak bíztatni tudok mindenkit, hogy ha még nem próbálta, akkor természetesen tudatosan felépítve, bevezetve már egy tiszta táplálkozással, tapasztalja meg ezt a könnyű érzést.
Tapasztalatból tudom, hogy minél tisztábban, lúgosabban táplálkozik valaki, annál könnyebbek a lékúrák!
Ennyit tenni kel az egészség érdekébe, annyi szemét szennyez minket ( víz, levegő, feldolgozott ételek, stb.), hogy pár napot adnunk kell a szervezetünknek, hogy esélye legyen tisztulni!
Higgyétek el meghálálja:)!
A felépítő szakasz olyan hosszú lesz, mint a böjt maga, tehát még egy hét. Ez utána sem azt jelenti, hogy jöhet minden csőstől, nemis kívánjuk.
 Egy ilyen hosszabb böjt mindig egy jó alkalom arra, hogy rátérjünk a helyes útra, ami a táplálkozást illeti. Sokkal kifinomultabb az ízlelésünk, érzékenyebb a szervezetünk, érezni fogjuk, hogy a mű ízek, a cukor, kávé, alkohol, stb. nem esik jól, mint korábban.

Legyen szokásotok heti egy lé napot tartani, vagy akár kéthetente, észre veszitek majd, hogy a szervezetetek " kívánni", sőt követelni fogja.
Legközelebbi közös nagyböjt újra, majd ősszel lesz!
Ti hogy vagytok, ki fejezte be szintén most a böjtöt?! Mivel törtétek meg a lé kúrát?
Továbbá csak gratulálni tudok Mindenkinek, aki végigcsinált bármennyi napot!
 Csak így tovább, sokat tettetek a tudatos táplálkozás útján és az egészségetekért:)


Ha tapasztalataitokat szeretnétek megosztani , vagy kérdéseket feltenni a kúrával, táplálkozással kapcsolatosan írjatok ide, vagy Fittanyuka - Lúgosító ételek facebook oldalára!