Nagyon sokat említem a citromot, gyakorlatilag nincsen olyan lúgosító recept szinte amelyben ne szerepelne.
Pozitív tulajdonságai számtalanok, egészségünk őre ez az alacsony cukortartalmú, savanyú déligyümölcs!
Fontos kiemelni, hogy mi az igazi citromról beszélünk, nem a dobozos, üveges citromlevekről.
Ilyen formában már semmilyen gyógyhatást nem tudnak magukénak a hiányzó bioflavonok miatt!
Méregoldó, savtalanító hatása a legkiemelkedőbb a magas C vitamin tartalma mellett.
Íme néhány tipp, hogy hogyan fogyasszátok:
1. Éhgyomorra 1/2 friss citrom leve 1 pohár langyos vízzel. - Beindítja az emésztést, kivezeti, feloldja az éjszakai méregtelenítésből hátramaradt méreganyagokat, felfrissít.
2. Friss saláták dresszingeként mindenféle ecetek helyett!! Az ecetek erjedés útján jöttek létre és a szervezetben tovább erjednek, amelynek alkohol a végeredménye.
Tehát kevés himalaya sóval, tetszőleges zöldfűszerekkel,2 rész hidegen sajtolt olajjal és egy rész friss citromlével az összetevőket egy kisebb befőttes üvegben össze shakeljük,majd ráöntjük a salátára.
3. Továbbá olyan ételek savanyítására használjuk: levesek, szószok, stb. amelyekbe eredetileg ecetet tettünk volna!
4. Citromkúra: Léböjt kapcsán hamarosan megosztom a böjtölőkkel!
5. Antivironális, vagyis vírusölő, anyagcsere gyorsító, a nap folyamán fogyaszthatjuk a citromos vizet. Téli időszakban megelőzzük vele a megfázásos tüneteket, túlsúly esetén pedig elindul a fogyás, főleg ha társítjuk mellé a lúgosító étkezést!
6. Hölgyeknek nem mellékes, ha egy citrom karikával áttöröljük az arcunkat, halványítja a szeplőket, májfoltokat, ránctalanít, antioxidáns hatását bőrünkön is kifejti! Ahogy belül, úgy kívül!