Fittanyuka

Fittanyuka

2012. október 10., szerda

Kontra Tojásfogyasztás



A tejtermékekhez - és minden állati eredetű termékhez hasonlóan a tojás is teli van hormonokkal, vegyszer maradványokkal, szteroidokkal, antibiotikummal, mikroorganizmusokkal, mycotoxinokkal és telített zsírokkal, amelyek elősegítik többek között a szívbetegség, a szédülés, és a daganatos megbetegedések kialakulását.
A tojásfogyasztás már önmagában is növeli a vastagbélrák kockázatát.
Ez nem meglepő hiszen a gabonával (helytelen tárolás) táplált csirkék tojása dokumentáltan teli van mycotoxinokkal. Kutatások bizonyítják, hogy kifejezetten a tojásban található egyik mycotoxin felelős a vastagbélrákért.
Tizenöt perccel a tojás elfogyasztása után baktériumok jellenek meg a vérben, illetve ezek koncetrációja megnövekszik, ahogyan a fenti fotó is mutatja.
A folyamatban részt vevő egyik speciális mycotoxin összefüggésben van a cukorbetegséggel.
 A mycotoxinok többsége hőálló, tehát sütés, főzéssel nem szűnnek meg létezni, még akkor sem ha a forrásuk egy részét elpusztítjuk.
Akármilyen tápanyagok is vannak a tojásban, nem érik meg a kockázatot.
Nemis beszélve arról, hogy mennyi terhet jelentenek a szervezet számára az emésztés folyamán, illetve azzal, hogy a tápanyagok kivonása belőlük energiaigényes.
Ráadásúl amit nem fejtettünk ki, hogy erősen allergén!
Mellékesen jegyzem meg, hogy a tojás egy sejt, amelyből élőlény fog kifejlődni, vagy fejlődne ki...
 
forrás: Dr. Robert Young, A Ph Csoda
 
Rántotta tojás nélkül? ..Tovább a recepthez.