Fittanyuka

Fittanyuka

2013. augusztus 8., csütörtök

Alakreform Program






Lehet tél vagy nyár bennünket nőket folyamatosan foglalkoztat a tökéletes alak elérésének módja. Az tény, hogy a reklámok, magazinok folyamatosan sugározzák felénk, hogy hogyan is kellene kinéznünk ahhoz, hogy elmondhassuk magunkról, hogy szépek és karcsúak vagyunk. Ezzel vigyáznunk kell, mert könnyen abba a csapdába eshetünk, hogy folyamatosan elégedetlenek leszünk magunkkal és irreális célokat tűzűnk ki a testünkkel, kinézetünkkel kapcsolatosan. Én azt vallom, hogy a lehetőségeinkhez képest tegyünk meg mindent azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és egyben fogadjuk el adottságainkat, mert csak így lehetünk harmóniában önmagunkkal!


 
Egyre több levelet és kérdést kapok azzal kapcsolatosan, hogy hogyan lehet elérni és megtartani az ideális testsúlyt?!
Nem árulok el nagy titkot ha kijelentem, hogy a megoldás 70%-ban a táplálkozás és 30%-ban a mozgásban rejlik.
Abban hiszek hogy ha minél "tisztábban" táplálkozunk: nem terheljük szervezetünket a három fehér méreggel: fehér cukor, fehér búza liszt, közönséges konyha só, továbbá adalékok, túlzott állati fehérjebevitel, tej és tejtermékek, egyszerű szénhidrátok, hidrogenizált zsírok akkor a szervezetünk megszabadul a méreganyagoktól amelyeket elsősorban a zsírraktárakban ( cellulit ) tárol.
Itt még fontos szerepe van a megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztásnak, esszenciális zsírok fogyasztásának és a megfelelő minőségű ásványianyag és vitaminbevitelnek is!
Ezt a táplálkozást ha társítsuk rendszeres nem túl megerőltető mozgással, (ugyanis a megerőltető sport, mozgás is savasítja a szervezetet, lásd: izomláz - tejsav), akkor az eredmény nem fog elmaradni!
Mindig ideális ha az életmódváltást egy tisztítással, például egy lékúrával kezdjük, ez lehet 1-3 napos, vagy akár 7 napos is. Legideálisabb ezt tavasszal és ősszel megtenni, de tulajdonképpen bármikor végezhető amikor szükségét érezzük.
Egy olyan "programot" mutatok be nektek amelyet a tavaszi  hét napos lékúra után folytattam és sikerült -7 kg-tól megszabadulnom, mindezt úgy értem el, hogy tónusosabb lettem, izmosabb és bőröm feszesebb lett.



Alakreform Étrend program - menü minta:


Mint már említettem a fogyás és egyben az egészség megtartása, visszaszerzése 70%-ban függ a táplálkozástól, fontos, hogy ne mennyiségi hanem minőségi táplálkozást folytassunk!

Fontos, hogy inkább többször kis mennyiségeket fogyasszunk, így folyamatosan szinten tartjuk a vércukorszintünket, anyagcserénk nem lassul le és nem terheljük túl a gyomrunkat, emésztő szerveinket!

Ébredés után: 3-5 dl víz frissen préselt 1/2 db citrom levével
Kiegészítők: Omega 3,-6,-9 zsírsavakat tartalmazó kapszula, antioxidáns, vitamin-ásványianyag keverék ( Wellness Pack).

1. Reggeli:

Összetett szénhidrátokban, rostokban gazdag reggeli:

 Barnaköles - őszibarack smoothie
Recept!
vagy Kötőszövet tonizáló Gabona turmix
Recept!



2. Tízórai:

Klorofill koktél
Recept!
vagy Áfonya smoothie
Recept!



3. Ebéd:

 Csőben sült zöld spárga barnarizs ágyon
Recept!
vagy: Mogyorós Tönköly fehérje ( esszenciális aminosavakat tartalmaz) sárgaborsó lisztes bundában
Recept!



4. Uzsonna:

Magas rost és növényi fehérjetartalmú leves, 100%-an adalékok nélkül és növényi összetevőkkel!
Recept!



5. Vacsora:

 Nyers zöldségek, saláták, növényi fehérjeforással. A zöldségek, saláták variálhatósága szinte végtelen.
Pl: Friss, nyári, vegyes zöldségek csicseriborsó krémmel, vagy avokádó krémmel.
Saláta Recept Tipp!
Amikor fogyás a cél, esti órákban már ne fogyasszunk szénhidrátban gazdag ételeket és  a vacsoránkat 18 órára időzítsük!



Lefekvés előtt: Citromos víz 3-4 dl és omega kapszula, hogy segítsük éjszaka a máj méregtelenítését.

A nap folyamán az étkezések között 3-4 l szűrt víz fogyasztása, élénkítésre a hagyományos kávé helyett: zöld tea 1-2 csésze/nap vagy méregtelenítő, lúgos kávé: napi 1 csésze!


Kiegészítők, Esszenciális, -omega zsírok fontossága a fogyás és az egészség szempontjából:


Még ha az étrendje mindenkinek teljesen ideális lenne, akkor is javasolnék olyan kiegészítő termékeket amelyek szerves kötésű, természetes, nem kémiai úton előállított vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaznak.
Ugyanis a mai ételek táplálkozási szempontból csupán árnyékai a régi élelmiszereknek, illetve annak, aminek lenniük kellene. A növényeket teljesen kimerült talajban, műtrágyával jól megszórva termesztik. Idő előtt betakarítják őket, majd hosszú ideig szállítják, közben minden múló perccel csökken a tápanyagtartalmuk. Vannak kivételek, de az általános kép és elég lehangoló. Ráadásul, még ha tökéletes ételekből összeállított tökéletes étrenden élnél a szervezetet olyan támadások érik a környezetből, amelyeknek minimum az ellensúlyozásához már szükségesek az étrend – kiegészítők. 


Amiket én javaslok: ásványianyag keverék: amely tartalmaz szerves kálciumot, magnéziumot,  mangánt, cinket és vasat.

1.      Esszenciális zsírsavak: olyan amely omega 3-illetve omega 6 zsírsavakat tartalmazzon.

Hatásuk a szervezetre: 

-        Csökkentik a vérnyomást,

-         csökkentik a koleszterin szintet,

-        csökkentik a tiglicerin szintet,

-        méregtelenítik a májat, segítik a máj munkáját, megkötik a káros savakat és kivezetik a  szervezetből.

-        gátolják a daganatok növekedését,

-         csökkentik a szívbetegségek kialakulásának esélyét.

-         elősegítik a fogyást

-         enyhítik a premenstruációs szindróma tüneteit,

-        javítják a köröm, bőr, haj állapotát, - ránctalanítanak, védenek a káros sugarak ellen.
 
Részletek, érdeklődés a természetes kiegészítők ( omega kapszula, antioxidáns, ásványianyag-vitamin komplex), méregtelenítő,-lúgos kávé : fittanyuka@gmail.com


Alakreform Mozgásprogram:


A heti 3 alkalommal a szabadban végzett 30-40 perces futást, kocogást egészítettem ki egy úgynevezett vibro tréninggel heti 3x20 perc alkalommal.


Ez segített megtartani és tónusosabbá tenni az izomzatom, továbbá feszesebb lett a bőrőm, eltűnt a cellulit és a mélyizmokat is megdolgozza, amelyeket normál edzéssel nem tudunk erősíteni!
A vibrotréning 20 perc alatt formába hoz, ez nálam szintén fontos szempont az időhiány miatt.
 Személyi edző irányításával a legjobb gyakorlatokkal fogyaszt és erősít a mozgásprogram. 

A vibrotréning kiváló módszer az erősítéshez, alakformáláshoz, gyors regenerálódáshoz.
Fokozza az ízületek hajlékonyságát, kedvezően hat a stressz és a depresszió ellen. A vibrációs tréneren végzett torna hatékony, nyugtató hatású, biztonságos és nem időigényes. A hatékony 3D vibrációnak, vibrációs tréner torna a zsírégetés és a rehabilitációs programok kedvenc formájává vált. 
 A vibrációs tréner a felső zsírréteget elégeti, így a narancsbőr ellen is felvállalja a küzdelmet.
 A vibrációs tréner javítja a vérkeringést, kellemesen masszírozza a hátat a karokat és a lábat, megterhelő munka után ajánlott, ugyanis gyorsítja az ellazulást. A vibrációs tréner jótékony hatással van a izomproblémákkal küzdőknek és merev izületekre is megfelelő. A torna szinte alig időigényes, elég heti 3x 20 perc!
 

A vibrációs tréner fő előnyei:
  • segíti a gyors és hatékony alakformálást, súlycsökkentést
  • a vibráció során háromszorosan nő a torna hatékonysága
  • speciális gumírozott masszázsfelület, javítja a vérkeringést, ellazítja és maszírozza a láb, a kéz, a fenék és a hát akupresszúrás pontjait segíti a gyors fellendülést, regenerálódást a túlzott fizikai megterhelés,
  • sportolás, vagy torna esetén
  • javítja az egyensúlyt és a koordinációt
  • javítja a vérkeringést
  • küzd a stressz és a depresszió ellen
  • Részletek, edzésterv, elérhetőség!


Aki egyénre szabott és speciálisan az ő igényeire, problémáira szeretne megoldást a következő menükoordinációs lehetőségek közül választhat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj te is véleményt, vagy kérdezz!