Fittanyuka

Fittanyuka

2013. február 5., kedd

1 Napos Lélakoma


Lassan, lassan vége a télnek, a  vitamin tartalékaink kifogytak, kevés a fény, a D vitamin, szervezetünk elfáradt, immunrendszerünk legyengült, nemcsak a télre egyébként is jellemző savasító táplálkozás miatt ( nehezebb ételek, ünnepek, stb...), hanem a napfény, a friss zöldségek és gyümölcsök hiánya miatt. Sajnos az üvegházban, napfény nélkül érlelt zöldségek vitamin tartalma szinte csak töredékét tartalmazza a szabadföldi, idény zöldségeknek.
Szervezetünk jelzi a gyengeséget: könnyen fáradunk, depressziós hangulat lesz úrrá rajtunk, influenzás tünetek tepernek le, némi súlyfelesleg is feljöhetett a többségben főtt, "tartalmasabb" étel fogyasztása miatt...

A jó hír, hogy van megoldás, mert egy 1 napos lékúrával is nagyon, nagyon sokat segítünk szervezetünknek, amely ilyenkor bekapcsolja az öngyógyító receptorait és méregtelenítésbe kezd.
Igen, egy nap alatt is rengeteg méreganyagtól szabadulhatunk meg, tisztul a bélrendszer ( egyik legfontosabb!), a fölösleges só távozik a sejtekből és a frissen préselt gyümölcs és zöldség levek pedig koncentráltan tartalmazzák a vitalitáshoz szükséges vitaminokat, szerves sókat.
 A sok víz és gyógyteák pedig átmossák az egyébként sok szervetlen sóval és (állati) fehérjével terhelt veséket!

1 napos lénapot szinte mindenki végezhet veszély nélkül, én ezt nemis lénapnak, hanem lélakomának hívom:)!
Akkor a legsikeresebb ha frissen préseljük a leveinket: almát, répát, céklát, zellert, citromot és valamilyen zöldnek a levét. A legjobb a frissen préselt zöld búzafűlé, de a spenót is jó választás!
Sajnos most nem igazán találunk csak telelő zöldségeket, de sebaj, mert ezek is sok szerves ásványianyagot, szerves sókat tartalmaznak!
Ha ezt a napot összekötjük egy laza kocogással, vagy sétával, infra szaunával, vagy,-és egy forró szódabikarbonátos fürdővel akkor tökéletes méregtelenítő napot tartottunk, ugyanis gondoskodtunk az izzadásról is. Izzadással rengeteg savtól szabadul meg a szervezet! Ilyenkor legjobb a passzív izzadás, mert a megerőltető  testedzés alatt is savak ( tejsav) képződnek.

Csatlakozhattok a Fittanyuka / facebook oldalon és csináljunk végig együtt egy napot a NAGY VIRTUÁLIS TAVASZI TISZTÍTÓKÚRA előtt!

Tovább a bevásárló listához és a lémenü mintához!


Kizárólag egészséges, orvosi kezelés alatt nem álló személyek léböjtölhetnek felügyelet nélkül!